Over

Tante Victoria

Wat wij te bieden hebben

Wij zijn een zelfstandig kinderdagverblijf dat gecontroleerd en gekeurd wordt door Kind en Gezin en de FAVV, van de voedselveiligheid.


Dit betekent dat wij op zelfstanidge basis onze opvang uitbaten maar moeten voldoen aan de normen die door Kind en Gezin worden voorgelegd.


Wij hebben een vast dagtarief van €36.5 per opvangdag, dit tarief is all-in. Onze andere tarieven worden besproken tijdens een rondleiding.


Doordat wij voldoen aan de normen van Kind en Gezin, genieten al onze ouders van een fiscaal attest. Dit wil zeggen dat jullie een deel van het dagtarief terug trekken via jullie belastingsaangifte.Openingsuren


Wij willen een zo flexibel mogelijke service aanbieden aan onze ouders en zijn daarom  open van maandag tot vrijdag van 07.30h tot 17.30h. Wij zullen ook de mogelijkheid verlenen om de kinderen, op afspraak, eventueel wat vroeger of later op te vangen.


Jaarlijks ontvangen al onze ouders een kalender met onze sluitingsdagen. 
Groepsindeling


De crèche zal ingedeeld worden in de volgende groepen; de babygroep , de kruipersgroep en de peutersgroep.


Voor kindjes  die in de peutersgroep behoren, wordt er een programma gebruikt met een schoolser karakter, dit is om de overgang tussen Duimelot en de kleuterscholen in Dessel en Witgoor zo klein mogelijk te maken. Wij werken dan ook nauw samen met de lokale scholen om dit zo goed mogelijk te doen. Al onze activiteiten voor klein en groot, kunnen jullie nauw mee volgen in ons Duimelot boekje en op onze Facebook pagina.


Voeding


De flesvoeding wordt in de keuken van Duimelot bereid op het ogenblik van gebruik. Dit wordt door ‘Kind en Gezin’ aangeraden om eventuele besmettingen tijdens het bereiden, bewaren, transport en toedienen te vermijden. Wij vragen wel het juist aantal schepjes melkpoeder mee te brengen in een afzonderlijk potje ofwel een hele doos poederpap, naargelang het gebruik.


Uw kindje krijgt iedere middag, een gevarieerde, gezonde en aangepaste warme maaltijd aangeboden. Deze maaltijd is aangepast aan de leeftijd en voedingsnoden van uw kindje. Een maaltijd zal bestaan uit aardappelen, rijst of pasta met groenten en mager vlees, kipfilet, eieren of vis. Het eten wordt dagelijks vers klaargemaakt in de keuken van Duimelot . De kindjes krijgen ook soep of een fruitkaasje. Wij noteren alles wat u kind(eren) krijgen qua voeding in hun Duimelot heen en weer boekje.


 

Allergieën of diëten moeten vooraf gemeld worden!


Slaapmomenten


Alle bedjes, voor elke leeftijd zijn voorzien van Luvion monitoren. Dat zijn babyfoons die ook een sensor matje hebben die wij onder het matrasje leggen. De sensormatjes detecteren de hartslag van het slapende kind en geven een alarm  moest de hartslag verdwijnen.


Alle slaapkamers zijn op onze gelijkvloers dus kunnen wij er te allen tijde gemakkelijk bereiken.


Kinderen mogen slapen wanneer hij/zij moe is, tenzij anders wordt afgesproken met onze ouders.

Voor-en naschoolse opvang


Boven op onze gewone opvang service blijven wij opvang bieden voor onze kinderen die naar de kleuterschool vertrekken. Vaak heeft dit groep kinderen nog rust nodig in de namiddag en gaan deze kinderen, om te beginnen, maar halve dagen naar het klasje.


Wij bieden een taxi service aan met onze Duimelot bus. 'S ochtends brengen wij u kind naar school, om ze weer op de middag of aan het einde van de schooldag weer op te halen.  Zo kan u kind nog genieten van een warme maaltijd en alle rust die hij/zij nog nodig heeft.


Ook tijdens de schoolvakanties beiden wij opvang aan onze schoolgangers aan.


Jullie blijven genieten van de fiscale aftrek, uitgereikt door Kind en Gezin, tot u kind 12 jaar is.

Voor meer informatie en/of een inschrijving, nodigen wij jullie graag uit om een kijkje te komen nemen in onze prachtige kinderopvang. Wij zijn alle dagen via mail of telefonsich bereikbaar, om een afspraak te maken. Vraag naar Victoria om een afspraak te maken.


014/719409

kdv-duimelot@hotmail.com


Tot binnenkort!